top of page

Kouluvalintoja


Tammikuu tarkoittaa tämän vuoden ja tulevan lukukauden suunnittelua.

Kansainvälisissä töissä pätkäsopimuksilla, joskin minun tapauksessa pidempiaikaisilla, tulee pidettyä useampia ovia auki. Kuten että missä asumme puolen vuoden päästä ja mihin lapset menevät kouluun/hoitoon ensi syksynä. Emme ole varmoja Teemun opintovapaan jatkoista. Lastenkin mielipidettä on hyvä kysyä.

Siksi olenkin varulta ilmoittanut lapset kolmeen eri suuntaan kouluihin/päivähoitoon:

- Kuopioon ala-asteelle ja päivähoitoon

- Ranskaan julkiseen kouluun ja esikouluun

- Geneveen kansainväliseen kouluun

Syitä näihin kolmeen rintamaan on moniakia.

YK korvaa staff-sopimuksilla työskentelevien 5 vuotta täyttäneiden lasten lasten koulumaksuista 75 %. Genevessä näiden koulujen vuosimaksut per lapsi huitelevat 25 000 - 30 000 euron välillä. Omavastuuta jää tuntuvasti maksettavaksi. Mutta opetuskin olisi kahdella kielellä, saataisiin englanti palautumaan ranskan rinnalle. Tietysti tällaiset eliittikoulut eivän aivan käy tällaisen sosiaalisen tasa-arvon kannattajan pirtaan. Vaikka puolensa näissäkin kouluissa toki.

Tälle lukukaudelle Miki ei ollut vielä koulutuen piirissä, joten lapset menivät meille ruokamaksua lukuunottamatta ilmaiseen ranskalaiseen julkiseen kouluun. Yksi hyvä vaihtoehto on jatkaa samassa ranskalaisessa koulussa, missä nyt pyörät on saatu pyörimään. Ja kolmannekseen, saattaahan se Suomeenkin paluu olla ihan oikea vaihtoehto.

Päätöksiäkin pitää tehdä jossain vaiheessa vuotta.

Kansainvälistä koulua varten tarvittiin poikien koulusta raportit ja Mikin opettaja kirjoitti ihanin sanoin: Mikin työt ovat huolellisia ja hän on sopeutunyt hyvin luokan rytmiin. Hän on kavereidensa joukossa pidetty ja kommunikoi pääasiassa kolmannella kielellään, englannilla. Ei puhu vielä paljon ranskaa, mutta ymmärtää. Dynaaminen ja kyvykkyyttä osoittava lapsi. Kiitos näistä kauniista lauseista Mme maitrisse P!


Meet the Mother 

Mother of two kids 

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Our Community 

Supermommy

King of Dads

Babyville

Krafty Kids

bottom of page