top of page

Montako yötä on lomaan?


Kahden viikon joululoman jälkeen kotiinpaluu Ranskaan oli varsinkin 5-vuotiaalle varsin vaikea käsittää. M: Minne me nyt ollaan menossa? kyseli Miki paluulennolla Ä: Meidän Ranskan kotiin, sinne missä me asutaan.

M: Ai millainen paikka se on?

Ä: Ihan se paikka missä sinulla on oma sänky, koulu ja tenniskenttä pihalla.

M: No millä me mennään kotiin?

Ä: Meidän autolla, sillä Fordilla joka meillä on ollut koko ajan Ranskassa.

Seuraavana aamuna oli havaittavissa pientä "miksi taas kouluun" - kitinää, mutta se vaihtui pian innokkaaksi pukemiseksi ja paluuksi tuttuun arkeen.

Pojat silminnähden nauttivat serkkujen, isovanhempien, naapurien ja tuttujen kavereiden ja paikkojen näkemisestä Suomessa. SIksi mielessä pyöriikin, pitäisikö tulevat lomat suunnata vain yksinkertaisesti Suomeen, että yhteys kaikkiin rakkaisiin ihmisiin ja paikkoihin pysyisi voimissaan.

Vaikka me vanhemmat ihan mielellään käytäisiin lomilla uusissa paikoissa, taitaa lapsille tärkeintä olla Suomi. Ja hyvä niin. Niiden juuret saavatkin kasvaa ja voimistua.

Mutta tärkein kysymys, montako yötä on seuraavaan lomaan, on jo kaikkien mielissä ja vastaus on helppo: 30. Ranskalainen 2-viikkoinen talviloma on täsmälleen 6 viikkoa koulun alusta eli helmikuun puoliväissä. Samalla on jo viimeistelty huhtikuun 2-viikkoisen kevätlomankin suunnitelmat.


Meet the Mother 

Mother of two kids 

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Our Community 

Supermommy

King of Dads

Babyville

Krafty Kids

bottom of page