top of page

Talvikausi Alppien ja Juran välissä


Talviurheilu kyllä onnistuu Ranskan ja Sveitsin raja-alueella. Koulu tosin ei ole ulkourheiluun talvikaudella orientoitunut. Uuden vuoden puolella alkaa uintikausi ja havaintojemme mukaan koulussa ei ulkoilla ensinnäkään, mikäli keli on märkä. Syksy tosin oli hyvin kuiva ja joka päivä pojat raportoivat olleensa ulkona yleensä kolme kertaa. Perjantai-iltapäivisin on yleensä ollut ulkoilua, muuten vaihtelevasti. Sitä voisi ehkä olla enemmän, tietämättä nyt tarkalleen kuinka paljon sitä on.

Jotain etäpuhetta kuulin vanhempainyhdistyksessä, että talvella olisi Mont Jura Ecole du Ski, jota varten pitäisi taas varoja kerätä, mutta en päässyt selville yksityiskohdista, onko kouluajalla tapahtuvaa. Tällaisiakin tapahtumia varten on jokaiselle lapselle pitänyt hankkia aika mittavat yksityiset vakuutukset. Jos vaikka sattuisi vahinko, jossa lapsi siirrettäisiin helikopterilla Geneven puolelle akuuttiin hoitoon. "Ne passera rien", vakuutteli opettajatar selvittäessään näitäkin kuvioita.

Lumiurheilu on tietysti haastavaa, sillä laaksossamme on enemmän Geneve-järven sanelema leuto ilmasto ja lunta on vain silloin tällöin. Puolen tunnin ajomatkan päässä olevalla Jura-vuorella säät ovat kylmemmät ja talviset.

Vuoristoinen rajaseutu muuten on suomalaiselle on hyvin luonteva olla ja harrastaa, ainakin näin talvikaudella. Ensilumi Juralle, noin 1,5 kilometriin, tuli jo marraskuun alussa. Vietimme neljä viikonloppua hiihdon ja talviulkoilun parissa, nauttien suuresti. Murtomaahiihtäjät ja ampumahiihtäjät kokoontuvat Transjuran maisemiin. Ennen maksulliselle ladulle menoa lapsiltakin oli esittää vakuutukset. Ovatko ranskalaiset tässä aiheessa vielä suomalaisiakin edellä? Mielenkiintoista.

Ulko- ja sisäluistelukenttiä riittää, haluaville on tarjolla myös jääkiekkoa. Pojat ovat juuri tutustuneet hotellin playstationilla jääkiekkopeliin ja olivat havaintojeni mukaan aggressiivia sen jälkeen. Se on se jääkiekon huonoksi kulttuuriksi nimeämäni puoli. Siksi meillä ei kannusteta lapsia jääkiekkoon. Jäälle kyllä muuten. Kuten kuvassa näkyvässä Geneven Meyrinin ulkokentällä usein käyvät keskiviikon vapaailtapäivänään.

Helmikuulla päästään irrottelemaan Suomi-koulun laskiaisriehassa oikeilla rinteillä!


Meet the Mother 

Mother of two kids 

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Our Community 

Supermommy

King of Dads

Babyville

Krafty Kids

bottom of page