top of page

Muut aikuiset


Lasten elämässä on ollut paljon muita aikuisia. Vietnamissa kotonamme hyöri kolme lasten- ja taloudenhoitajaa, Ms. Ha, Ms Qyunh ja Ms Anh. Jokainen hoiti oman osansa perheen arjesta, ja arki kyllä rullasi. Kotona oli aivan järjettömän siistiä ja lapsia oli leikitetty. Välillä ajattelin ymmärtäväni vietnamilaisia perheenjäseniksi muodostuneita henkilöitä, välillä en ollenkaan. Muistikuvat ovat kuitenkin kovin lämpimät.

Suomessa meillä oli ensin saksalainen au pair, sitten espanjalainen opiskelija auttelemassa.

Ranskan kesän yli selvittiin kolumbialaisen Lauran (kuvassa) avuin. Jokainen näistä naisesta on ollut tärkeä lapsille ja onneksi kaikkien elämää voi kurkkia sosiaalisesta mediasta. Unohtamatta naapurin Pirkkoa, joka on lapsille kuin äitipuoli!

Päiväkotien ja nyt viimeisemmaksi koulun kautta on tullut myös uudenlainen kasvattajien joukko, opettajat. Pepen ensimmäisen päiväkodin, Canadian Maplebearin varhaiskasvattajista muistamme kanadalaisen Ms Traloirin ja vietnamilaisen Ms Nhunin, joista varsinkin jälkimmäisen sylissä Pepe näytti selvästi viihtyvän. Ympärillä oli 20 vietnamilaista. Mikin ensimmäisen päiväkotiopettajan Laurenin raskaus tuntui onnelliselta jatkumolta elämänpiirissämme, vaikka opettaja pian lähtikin Kanadaan odottamaan perheenlisäystä.

Kuopion Touhulan ja Englantilaisen leikkikoudun opettajat ovat edustaneet suomalaista varhaiskasvatusta, ja varsinkin britti Rachel on edelleen puheissa. Tosin Pepe tuntuu muistavat ruokia enemmän kuin opettajia, esimerkiksi kaalilaatikosta tulee Enkku mieleen.

Viimeiset kuukaudet poikia ovat kasvattaneet Mme B sekä Mme P ja kouluavustaja Mme L Vaikka tahti on tiukka, kurinalainen ja vessataukoja myöten säntillinen, opettajista vaistoaa välittämisen ja lapsen edun ajattelun. Minkälaisen siteen pojat rakentavat opettajiin, joiden kanssa ei vielä kieltä niin jaeta, jää nähtäväksi. Kovasti meillä kotona tehdään oikein-merkkejä ranskalaisittain ja leikitään koulua. Suomi-koulun kautta elämänpiiriin on tullut ihana Aino :)

Opettajien esimerkilliseen voimaan uskon aina, sillä minuun lukuisat opettajat ovat jättäneet lähtemättömän, elämään moninaisesti vaikuttavan jäljen. Varsinkin kotikylän opettajapariskunta Oili ja Aulis, ala-asteen opettaja ja lentopalloguru Antti sekä kieltenopettajat Vuokko, Leena, Pirkko, Sirkka ja Sirpa. Toivottavasti omilla lapsilla jää yhtä hyvät ja positiiviset kokemukset opettajista.


Meet the Mother 

Mother of two kids 

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Our Community 

Supermommy

King of Dads

Babyville

Krafty Kids

bottom of page