top of page

Kommelluksia ja kurinpitoa


Reissuvihkossa oli koulun kolmantena päivänä lounasvalvojan merkintä, että Pepe oli heitellyt kiviä koulun tiiliseinään.

Pepe itse oli lähinnäkin paniikissa, kun huomasin tämän vihkomerkinnän.

Sitten alkoikin selvittely. Mitä tapahtui? Heititkö oikeasti? Yksinkö tämän teit?

Lapsi ei puhua pukahda.

Isä tulee apuihin ja yhdessä ystävällisesti väännämme lapselle, että sinun täytyy kertoa, emmekä me ole vihaisia, mutta tämä asia selvitetään.

Vihdoin saamme lapsesta kaivettua, että kahden muun pojan kanssa tuli heiteltyä. Vilkaisemme toisiamme huvittuneina - kaikesta päätellen lapsella on ainakin kavereita.

Vanhempainillassa myöhemmin kysäisen opettajalta, onko Pepellä sujunut leikit kavereiden kanssa. Opettaja kehottaa, että lapseni voisi vaihtaa yhtä kaveriaan, joka ei ole hyvää seuraa. Olen hiukan tyrmistynyt, mutta toisaalta opettaja viettää kahdeksan tuntia päivässä näiden lasten kanssa. Käydään keskustelu lasten ominaisuuksista. Totean, että tämän kaverin levottomuus ei ole ehkä lapsen omaa syytä. Lisään, että ehkäpä minun yleensä tolkulla lapsellani voi olla hyvä vaikutus tähän villikkoon. Joka tapauksessa levoton lapsi on ollut ensimmäisten joukossa tekemässä ystävyyttä ranskaa puhumattomaan maahanmuuttajaan, minun lapseeni. Jotain hyvää hänessä täytyy olla. Käydään keskustelu eri yhteiskuntaryhmistä, johon minä suomalaisen tasa-arvon kasvatti totean, että tärkeää on tulla toimeen ihan kaikkien kanssa, taustoista huolimatta.

Kotona puidaan asiaa ja mieheni vetää mutkat suoraksi: Siinä vaiheessa kun tämä kaveripiiri käyttää huumeita, me ei olla enää täällä.

Koulun pihalla otan aina asiakseni aina tilaisuuden tullen jututtaa tätä kaveria. Seuraavaksi lähtee kutsu kaverin vanhemmille, josko tämä kaveri haluaisi tulla meille leikkimään.

Lisäksi ollaan käyty muita keskusteluja kuten että ekaluokkalaisten opettaja kuulemma huutaa tuhmille ja riehuville lapsille.

- Huudettiinko Enkussa [Kuopion Englantilainen Leikkikoulu], kysyn Pepeltä. - Ei, vastaa Pepe. - Niin, katsos meillä Suomessa ollaan tarkkoja siitä, miten lapsia kohdellaan. Kerrot sitten äidille, jos opettaja huutaa sinulle.


Meet the Mother 

Mother of two kids 

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Our Community 

Supermommy

King of Dads

Babyville

Krafty Kids

bottom of page